Stoopen & Meeûs


               Mineraal in betonkwaliteit:

Sterk, watervast en toch puur natuur


Stoopen & Meeûs


Mineraal in betonkwaliteit: sterk, watervast en toch puur natuur.

Al van in de klassieke oudheid is Stuc een gesofisticeerd product dat als prestigieuze afwerkingslaag werd gebruikt op vloeren, wanden, muren en trappen van villa’s en paleizen. Ook vandaag nog wordt de stuc-techniek alleen door echte ambachtslieden gebruikt in omgevingen die het werkelijk waard zijn.

Met Stuc haalt u een natuurlijk product naar binnen dat ten opzichte van andere minerale wandafwerkingen zo hard als beton is en perfect watervast. Als het goed geplaatst wordt tenminste, want het perfect plaatsen van Stuc vergt echt vakmanschap.

Stuc is ondanks zijn traditionele herkomst multi-inzetbaar en draagt zo bij aan de sfeer in zowel oude gebouwen als in nieuwe strakke architectuur. Dit materiaal kan allerlei wensen aan – zolang deze hoge kwaliteit, stevigheid en raffinement vereisen. Van tadelact-look badkamers over glanzende muren met kleurnuances tot een perfect hagelwitte, strak egale muurbekleding: met Stuc kan dit allemaal.

Stuc / Granito

  • Voor muren, plafonds, vloeren, aanrechten en trappen.
  • Naadloze afwerking
  • Ook in badkamers en douches
  • Strak egaal of met kleurnuances
  • Mineraal, milieuvriendelijk en duurzaam


Samenstelling

Een zeer egaal en strak geplaatste Stuc Granito creëert een heel effen geschilderd effect waarin men bij aanraken toch een lichte korrelstructuur voelt. Stuc Deco voelt na polijsten zijdezacht aan en toont dan meer kleurnuances, tot aan een tadelakt-look toe.

Ondergronden

Stoopen & Meeûs Stuc kan op elke droge ondergrond geplaatst worden, zolang deze stevig, stabiel, droog en vetvrij is. Beton, dekvloer en muren zijn evidente ondergronden, maar Stuc mag ook rechtstreeks op bestaande tegels, tafels, oude verflagen, werkbladen, MDF, sanitaire constructie-elementen, trappen, enz. gezet worden. Voor optimale hechting en verwerkbaarheid is het wel aangewezen om StucPrimer aan te brengen. En uiteraard wordt in natte ruimtes zoals douches een waterkerende laag aangebracht onder de Stuc.

Kleuren

Alleszins is het aangewezen om de afwerking eerst als staal te testen om de invloed op de kleur, de intensiteit en het uitzicht samen met de applicatietechniek te evalueren. 


Indicatieve kleurenkaart